Overzicht Architectuur -> Industrieel

er nog meer dan ik ken energie-vrij te gebruiken artikelen ontwikkeld waren

Terug naar wensenlijst? Klik hier.

  Ik zou wensen dat...  er nog meer dan ik ken energie-vrij te gebruiken artikelen ontwikkeld waren
   Deze wens is gedaan door NDE uit Nederland, op 22-02-2010, 11:10
Bekijk de inhoud van er nog meer dan ik ken energie-vrij te gebruiken artikelen ontwikkeld waren
Mee eens?
 Ja
 Nee

Bekijk alle wensen van deze persoon  Wensen opgelost door deze persoon  Stuur privé mail naar deze persoon
Ik ben begaan met natuur en milieu en dus met duurzaamheid en natuureducatie. Ook beroepsmatig trouwens. Om kinderen de natuur te doen verkennen, betrokken te maken in duurzaamheid en verantwoordelijkheidsbesef hierbij bij te brengen, zou ik willen dat er (meer nog dan ik nu ken) uitdagende en tot natuuronderzoek / natuurbeleving stimulerende (gebruiksvriendelijke, niet wetenschappelijke maar wel functionele) hulpmiddelen ontwikkeld werden. Zo mogelijk energievrije (want dat verrast en is duurzaam) zoals ik al zag op heavenlyheroes.

Ik denk in het bijzonder aan
- een led-onderwaterzaklamp die zijn energie uit het water haalt (om waterbeestjes te zien).
- een lichtmeter (luxmeter) waarmee kinderen verschillende biotopen met elk eigen flora/fauna kunnen onderzoeken.
- een bodemdrukmeter (penetrometer) opdat kinderen kunnen onderzoeken waar de bodem los of verdicht is, alsmede wat daar de effecten van zijn
- een waterstroom krachtmeter om kinderen oppervlakkige waterbeweging te doen vaststellen en in kracht te laten onderzoeken (te koppelen aan wat leeft hier / daar)
- een water zoutgehalte (saliniteits)meter om watertype te onderzoeken (zoet, zout, brak) alsmede vervuiling door strooizout vast te stellen (ook dit weer te koppelen aan wat leeft hier /daar)
- een geluidsniveaumeter (decibelmeter) om kinderen lawaai te laten onderzoeken en daar meer bewust van te maken
- een simpele waarnemingsmethode voor infrarode of ultraviolette kleuren in bloemen (waar bloembestuivers op af komen, maar die wij niet kunnen zien)
- een simpele warmte-registratie methode (om dieren zichzelf en planten in het voorjaar het omringende milieu te zien opwarmen)
- een goedkoop pda systeem dat begeleiders in staat stelt een verkenningsroute met opdrachten e.a. te ontwikkelen die in de eigen omgeving door kinderen min of meer zelfstandig kan worden gelopen.
- enzovoort.

Alles om kinderen verrassend bij natuur te betrekken, hier bewuster en verantwoordelijker mee om te leren gaan. De natuur verrast zeker zelf ook maar(helaas) veel van onze kinderen zijn al zo natuurvervreemd en technisch-georienteerd dat ze als stimulans gadgets nodig hebben om haar te verkennen.


In alle gevallen moet het gaan om non-wetenschappelijke maar nog wel functionele, sterke, eenvoudige (kindvriendelijke) niet al te dure producten. Omdat ze zich anders toch nooit een plek in het onderwijs zullen verwerven - vrees ik. Ik ben heel graag en altijd bereid prototypes uit te testen met kinderen!

Reageer | Geef een oplossingIk zou willen dat...

Statistiek

Totaal aantal gebruikers 783
Totaal aantal wensen 339
Top 5 wensen met de meeste 'Ja' stemmen
Wens met de meeste reacties

Favoriete video's


bekijk wens

bekijk wens

bekijk wens

Wens in de spotlight

Ik zou wensen dat... dementen die wegloopgedrag vertonen zonde... Bekijk de wens

Mee eens?
 Ja  Nee

Opgelost!

nooit meer zonder medicijnen Lees verder
Jac