Overzicht Gezondheidszorg -> Thuiszorg

Thuishulp efficienter gepland wordt

Terug naar wensenlijst? Klik hier.

  Ik zou wensen dat...  Thuishulp efficienter gepland wordt
   Deze wens is gedaan door Liesbet uit BelgiŽ, op 01-06-2010, 14:47
Bekijk de inhoud van Thuishulp efficienter gepland wordt
Mee eens?
 Ja
 Nee

Bekijk alle wensen van deze persoon  Wensen opgelost door deze persoon  Stuur privé mail naar deze persoon
Ik werk als verpleegkundige in de thuiszorg. Soms ben ik bij een echtpaar waar ik bij de vrouw de ogen moet druppelen. Maar dan komt er iemand anders om bij haar bloed te prikken en er komt nog iemand om bij de man de steunkousen aan te trekken. Ik ben als verpleegkundige ' te duur' om steunkousen aan te trekken maar nu komen dus op hetzelfde adres drie mensen die allemaal hun auto moeten parkeren, naar het huis lopen, een kleine handeling verrichten en weer weggaan. Het zou zoveel handiger zijn als ik gewoon die dingen zelf doe. ik kan/mag ook bloedprikken en steunkousen kan ik ook wel even aandoen.
danidepani
Nederland
01-06-2010, 15:32

Bekijk alle wensen van deze persoon  Wensen opgelost door deze persoon  Stuur privé mail naar deze persoon
Een beweging die ik steeds vaker zie is dat mensen hun eigen zorg in gaan plannen, want het is als cliŽnt ook vervelend om voor iedere taak iemand anders in je huis te halen. Steeds meer mensen vragen een PGB aan voor hun zorg en kunnen dan zelf of via een kleiner gespecialiseerd bedrijf 1 persoon inhuren die alles verzorgt. Er komen steeds meer van dit soort PGB-adviesbureautjes omdat steeds meer gemeenten gaan werken met budgetten ipv een grote logge thuiszorgorganisatie binnen de gemeente!

voorbeeld van een dergelijke bedrijf is PGB Match, opgestart door een dame die zelf een gehandicapt kind heeft en weet hoe de dingen werken!

Website: http://www.pgbmatch.nl
Liesbet
BelgiŽ
01-06-2010, 18:25

Bekijk alle wensen van deze persoon  Wensen opgelost door deze persoon  Stuur privé mail naar deze persoon
Goed dat je hierover schrijft, want inderdaad ben ik ook groot voorstander van individuele PGB zorg, deze kan ik ook leveren, want ik werk als zelfstandig verpleegkundige. Helaas merk ik dat hier nog te weinig op gewezen wordt. Er zijn heel veel zorgverleners die heel graag en met veel enthousiasme op deze manier willen werken. Ik heb een jaar particuliere zorg verleend bij een man met parkinson. Hij kreeg 2x 12 uur zorg. Helaas heb ik dit via een bemiddelingsbureau gedaan. Dit Bureau (van Dorst) uit valkenswaard, vroeg naast een 10% bijdrage van de zorgverlener oon nog eens per dag een bijdrage van de client.
Zakelijk handig maar moreel verwerpelijk, naar mijn mening. Ik ben dan ook met deze zorg gestopt. Dit soort praktijken maakt zo'n mooie constructie wederom onbetaalbaar en kapot. Dus mocht je mensen adviseren over hoe de PGB in te vullen, dan wijs hem/haar op inderdaad jullie aanbod van zorgverleners en ook anderen. Direct te leveren zorg is naar mijn idee het beste en goedkoopste.

Reageer | Geef een oplossingIk zou willen dat...

Statistiek

Totaal aantal gebruikers 774
Totaal aantal wensen 339
Top 5 wensen met de meeste 'Ja' stemmen
Wens met de meeste reacties

Favoriete video's


bekijk wens

bekijk wens

bekijk wens

Wens in de spotlight

Ik zou wensen dat... hygiene in ziekenhuizen beter bewaakt wordt Bekijk de wens

Mee eens?
 Ja  Nee

Opgelost!

nooit meer zonder medicijnen Lees verder
Jac