Overzicht Gezondheidszorg -> Algemene gezondheid

Er een checklist is voor kinderen van demente ouders

Terug naar wensenlijst? Klik hier.

  Ik zou wensen dat...  Er een checklist is voor kinderen van demente ouders
   Deze wens is gedaan door saskia uit Nederland, op 21-10-2010, 22:43
Bekijk de inhoud van Er een checklist is voor kinderen van demente ouders
Mee eens?
 Ja
 Nee

Bekijk alle wensen van deze persoon  Wensen opgelost door deze persoon  Stuur privé mail naar deze persoon
Mijn ouders raken op leeftijd en zijn de laatste tijd nogal verward.
Ze kunnen zich steeds vaker iets niet herinneren en de laatste tijd verdwalen ze soms zomaar of ze vallen. Wij als kinderen maken ons zorgen, maar wonen niet in de buurt. Ik zou willen dat er checklists zijn die wij als kinderen kunnen gebruiken waar eenvoudig in staat wat je moet regelen of waar je voor moet zorgen in geval van een ongeluk of bij overlijden. Bijvoorbeeld, zorg dat het huisnummer duidelijk zichtbaar is in het donker zodat de ambulance niet hoeft te zoeken in geval van nood, of zorg dat alle fietsen voorzien zijn van het huisadres en een telefoonnummer voor noodgevallen, of zet een nummer in de mobiele telefoon voor noodgevallen, zodat de politie weet wie ze kunnen bellen. Zo'n lijstje met praktische tips. Het zou fijn zijn als dit ergens te downloaden was
henk schilder
Nederland
24-10-2010, 23:41

Bekijk alle wensen van deze persoon  Wensen opgelost door deze persoon  Stuur privé mail naar deze persoon
U heeft gelijk wat die makkelijke lijst betreft, zoiets zou er moeten komen , standaard; maar het probleem is vaak dat ouderen weigeren zoiets bij zich te dragen, bij zich te hebben. "Met mij is niks mis; zoiets heb ik niet nodig" . Mijn moeder had een alarmsignaal dat ze om haar hals kon dragen, maar deed het nooit om. Ze brak haar heup en kon niemand waarschuwen.
saskia
Nederland
24-11-2010, 09:28

Bekijk alle wensen van deze persoon  Wensen opgelost door deze persoon  Stuur privé mail naar deze persoon
Beste Henk, bedankt voor je reactie. Het klopt, mijn ouders onderkennen liever ook niet dat ze vergeetachtig worden. Maar wat ik eigenlijk bedoel, is een checklist die de kinderen kunnen gebruiken. Dus niet een lijst die de ouders bij zicht dragen, maar een lijst die je als kind kunt gebruiken om ervoor te zorgen dat je ouders zo lang mogelijk thuis kunnen blijven. Inmiddels heb ik maar zelf zo´n lijst gemaakt. ik heb op internet inmiddels wel wat lijsten gevonden om te voorkomen dat iemand valt, of wat moet je regelen bij overlijden etc. die heb ik nu maar zelf gecombineerd. Zo weten wij dat we goed zijn voorbereid en dat we weten waar de documenten liggen of wie de sleutel van het huis heeft, mocht er iets gebeuren. Het zijn maar heel simpele dingen, maar wel fijn als het bekend/geregeld is.
sroijers
Nederland
13-04-2011, 16:34

Bekijk alle wensen van deze persoon  Wensen opgelost door deze persoon  Stuur privé mail naar deze persoon
Ik begrijp de behoefte aan zo'n checklist, alleen beschrijft u bij de voorbeelden weer hele algemene zaken die eigen voor elke Nederlander gelden - ook niet-zieke ("zorg dat het huisnummer in het donker vanaf de straat te zien is)". Ik denk dat een checklist die zo breed is EN dan ook nog dementie-specifieke informatie bevat niet bestaat. Wel is er op tal van sites hele praktische informatie te vinden. Zo heeft Alzheimer Nederland de gratis brochure 'Omgaan met dementie' en veel tips op de website (http://www.alzheimer-nederland.nl/informatie/praktische-informatie/omgaan-met-dementie.aspx); vindt u op http://www.dementiezorg.nl/ heel veel vraag- en antwoordinformatie. Een andere goede bron is http://www.moderne-dementiezorg.nl/ . Hoop dat dit (een beetje) helpt!

Reageer | Geef een oplossingIk zou willen dat...

Statistiek

Totaal aantal gebruikers 763
Totaal aantal wensen 339
Top 5 wensen met de meeste 'Ja' stemmen
Wens met de meeste reacties

Favoriete video's


bekijk wens

bekijk wens

bekijk wens

Wens in de spotlight

Ik zou wensen dat... Medische kosten weer zichtbaar worden voo... Bekijk de wens

Mee eens?
 Ja  Nee

Opgelost!

nooit meer zonder medicijnen Lees verder
Jac