Overzicht Gezondheidszorg -> Tandverzorging

ik zelf kon zien of ik een gaatje in mijn tanden of kiezen heb

Terug naar wensenlijst? Klik hier.

  Ik zou wensen dat...  ik zelf kon zien of ik een gaatje in mijn tanden of kiezen heb
   Deze wens is gedaan door saskia uit Nederland, op 13-02-2015, 14:33
Bekijk de inhoud van ik zelf kon zien of ik een gaatje in mijn tanden of kiezen heb
Mee eens?
 Ja
 Nee

Bekijk alle wensen van deze persoon  Wensen opgelost door deze persoon  Stuur privé mail naar deze persoon
Ik zou willen dat er iets bestond waarmee ik zelf kan zien of ik een gaatje in mijn tanden of of waar een zwakke plek zit zodat ik er tijdig iets aan kan doen, of mijn geen zorgen hoef te maken. Natuurlijk ga ik regelmatig naar een tandarts maar ik zou ook af en toe zelf willen kunnen checken. Als ik nu voor de spiegel sta, kan ik het niet goed zien.
Roza123
Nederland
17-02-2015, 11:41

Bekijk alle wensen van deze persoon  Wensen opgelost door deze persoon  Stuur privé mail naar deze persoon
Zo'n apparaat bestaat maar is nu nog alleen beschikbaar voor tandartsen. Misschien komt het ook eens op de markt voor particulieren. Een soort thermometer voor je gebit. Wie weet iets voor verzekeraars om te weg te geven aan een nieuwe klant.

Bron: Trouw. Tandarts op de lasertoer
Sander Becker − 29/07/99, 00:00

Trekken, beitelen en plamuren: eeuwenlang was dat het enige dat de tandarts kon doen. Maar het stenen tijdperk lijkt voorbij. Hightech-tandheelkunde rukt op.

In het Academisch centrum voor tandheelkunde in Amsterdam (ACTA) laat tandarts H. Oudhof zijn nieuwste snufje zien: de Diagnodent. Het apparaat -een soort balpen met een rood lampje aan het eind - speurt naar gaatjes die voor het blote oog onzichtbaar zijn. Het verlicht een cilindertje tandbeen van anderhalve millimeter diep, en gaat piepen als het cariŽs ontdekt.

De Diagnodent werkt met weerkaatsing. Het licht uit de pen wordt in de tand geabsorbeerd, waarschijnlijk door de bacterie die cariŽs veroorzaakt: de Streptococcus mutans. Deze kaatst het licht terug met een andere golflengte, die in het apparaat wordt geregistreerd. Een display geeft dan aan hoe ernstig het tandbederf is.

De Diagnodent gaat volgens Oudhof een grote opmars maken. Hij is handig in het gebruik en kost slechts 3 500 gulden. Toch kleeft er ook een aanzienlijk nadeel aan: de uitslag van de metingen hangt sterk af van de plaats waar wordt gemeten. ,,Hij meldt grotere gaten boven een diepe kiesplooi dan boven een vlak stuk tand. Dat gaan we zo snel mogelijk veranderen. Voorlopig moeten we ons behelpen door met het blote oog naar gaatjes te speuren; het ouderwetse ijzeren haakje, waar mensen zo'n hekel aan hebben, is inmiddels uit de gratie gevallen.'
Plaatje:Website: diagnodent

Reageer | Geef een oplossingIk zou willen dat...

Statistiek

Totaal aantal gebruikers 774
Totaal aantal wensen 339
Top 5 wensen met de meeste 'Ja' stemmen
Wens met de meeste reacties

Favoriete video's


bekijk wens

bekijk wens

bekijk wens

Wens in de spotlight

Ik zou wensen dat... Patienten niet zo lang op een taxi hoeven... Bekijk de wens

Mee eens?
 Ja  Nee

Opgelost!

nooit meer zonder medicijnen Lees verder
Jac